Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у розмовах із Туском і Шульцем обговорив Угоду про асоціацію і безвіз


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів дві телефонні розмови – з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем та президентом Європейської ради Дональдом Туском. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Співрозмовники скоординували наступні кроки і домовилися продовжити активну роботу для забезпечення ратифікації Угоди про асоціацію», – йдеться у повідомленні.

Як повідомив Дональд Туск у своєму «Твіттері», Євросоюз готовий працювати разом із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте для врегулювання ситуації, що склалася з ратифікацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після референдуму у Нідерландах.

«Співрозмовники також домовилися активізувати зусилля щодо надання українцям безвізового режиму», – інформує прес-служба президента України.

Мартін Шульц та Дональд Туск привітали президента України із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції, йдеться у повідомленні.

22 вересня прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте сказав, що його країна може не ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС у частині запровадження поглибленої й всеосяжної зони вільної торгівлі. Водночас 28 жовтня Рютте заявив, що намагається переконати опозицію, голосів якої не вистачає для ратифікації Угоди у Сенаті, щоб вона підтримала ратифікацію документа.

XS
SM
MD
LG