Доступність посилання

ТОП новини

Співробітники СБУ вчасно подали е-декларації, але вони не доступні загалу – заява


Служба безпеки України пояснює відсутність електронних декларацій своїх співробітників на сайті Єдиного державного реєстру декларацій засекреченістю цих даних. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці відомства у «Фейсбуці».

«Усі співробітники Служби безпеки України, які мали відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» заповнити «е-декларації» до 30 жовтня 2016, оформили їх належним чином та засвідчили дані особистим електронним підписом. Відповідно до законодавства, дані співробітників спецслужби не можуть бути доступні широкому загалу», – зазначили у відомстві.

Як зазначили у прес-службі, відповідність задекларованих співробітниками СБУ даних зможуть повною мірою перевірити представники Національного агентства з питань запобігання корупції у визначеному законом порядку.

«Зауважимо, що стаття 52-1 Закону України «Про запобігання корупції» передбачає розробку Національним агентством з питань запобігання корупції особливого порядку фінансового контролю щодо осіб, які займають посади у державних органах, що здійснюють оперативно-розшукову, контррозвідувальну й розвідувальну діяльність, у спосіб, що унеможливлює розкриття їх належності до зазначених органів», – йдеться у повідомленні відомства.

«З метою неухильного виконання приписів закону та нерозголошення інформації з обмеженим доступом у службі було організовано електронне декларування співробітників зі збереженням поданих ними відомостей на спеціально відведених ресурсах. З НАЗК це було завчасно погоджено», – наголосили у СБУ.

30 жовтня о 00:00 завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу 118 тисяч 173 особи.

XS
SM
MD
LG