Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор нагадав про відповідальність тим депутатам, які ще не подали е-декларацію


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко нагадав про відповідальність, передбачену законодавством, за неподання електронних декларацій. Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Нагадую народним депутатам В. Богуслаєву, А. Гіршфельду, М. Матіос, С. Клюєву, О. Оніщенку, І. Шкірі, Ю. Шухевичу про те, що вчора завершився термін подання е-декларацій», – написав він.

«У разі подання ваших е-декларацій у найближчий час наступить відповідальність адміністративна – штраф. Якщо ні – за умисне неподання е-декларації передбачено кримінальну відповідальність, а саме – від 150 до 240 годин громадських робіт, або ж позбавлення волі до 2 років з позбавленням права займати посади до 3 років», – зазначив генеральний прокурор.

За даними Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, станом на кінець першого етапу подання е-декларацій за 2015 рік 6 депутатів Верховної Ради не заповнили такі декларації.

30 жовтня було останнім днем для подачі електронної декларації про доходи. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали 118 тисяч 173 особи.

XS
SM
MD
LG