Доступність посилання

ТОП новини

Звернення від НАЗК про можливе втручання в систему е-декларування передадуть в СБУ – генпрокурор


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Будь-які офіційні звернення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) про можливе втручання сторонніх осіб у роботу системи електронного декларування доходів і майна будуть передані для перевірки до Служби безпеки України, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

«Щойно ми отримаємо офіційне звернення пана Радецького (заступник глави Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький – ред.), його звернення буде спрямовано в Службу безпеки України, яка відповідає за розслідування можливого втручання в комп’ютерну систему», – сказав Луценко.

На його думку, НАЗК працювало в «жахливих умовах».

«Якщо хтось був у приміщенні НАЗК, той міг пересвідчитися, що вони дійсно діяли в страхітливих умовах – технічних – з китайськими комп'ютерами, без своїх роутерів, з дуже зношеними меблями і енергетичними мережами», – прокоментував генпрокурор.

В ніч на 29 жовтня у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили про атаку хакерів на мережеве обладнання, що призвело до тимчасових збоїв роботи сайту електронного декларування.

У вересні цього року із двотижневою затримкою та з другої спроби вдалося запустити систему електронного декларування. Після її запуску роботу реєстру з технічних причин доводилось поновлювати, а чиновникам – повторно подавати свої декларації.

Система електронного декларування статків високопосадовцями є однією з вимог закону «Про запобігання корупції».

XS
SM
MD
LG