Доступність посилання

ТОП новини

Україна 10 листопада проведе у СОТ консультації з Росією щодо обмеження транзиту – Микольська


Наталія Микольська
Наталія Микольська

Україна як країна-учасниця Світової організації торгівлі проведе 10 листопада консультації з Росією щодо обмеження транзиту до країн Центральної Азії, повідомила торговий представник України Наталія Микольська.

«У нас на сьогодні є запит до СОТ, пов’язаний з вагонами і залізничним обладнанням. Другий запит – щодо обмежень транзиту, стосовно якого у нас пройдуть консультації 10 листопада з Російською Федерацією. Третій позов, який ми готуємо, стосується обмежень імпорту до Російської Федерації деяких продовольчих товарів походженням з України», – сказала Микольська.

Вона уточнила, що третій позов Київ готує в СОТ щодо Росії по імпорту через фітосанітарні, ветеринарні та інші обмеження, але не планує позиватися через продовольче ембарго, запроваджене Москвою.

15 вересня Україна почала процедуру оскарження в СОТ рішення уряду Росії про запровадження ембарго на транзит українських товарів з російської території в напрямку третіх країн.

Влітку цього року Росія запровадила до 31 грудня 2017 року обмеження на транзит товарів із України через її територію, формально – транзиту до Казахстану і Киргизстану. Україна через це почала переговори з партнерами у Світовій організації торгівлі щодо підтримки через обмеження на транзит товарів з боку Росії.

За даними Мінекономрозвитку, український експорт на ринки країн Центральної, Середньої Азії та Кавказу в першому півріччі цього року скоротився на 35,1%. Лише експорт до Казахстану впав на 45,5%.

XS
SM
MD
LG