Доступність посилання

ТОП новини

ООН: бойовики стратили 40 людей біля Мосула


Равіна Шамдасані
Равіна Шамдасані

Агентство ООН із прав людини заявляє про отримання нових даних про масові вбивства, які скоюють бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава» в північному іракському місті Мосулі.

Як заявила 1 листопада речниця агенції Равіна Шамдасані, офіс отримав повідомлення про те, що 29 жовтня бойовики стратили 40 колишніх членів іракських сил безпеки і скинули їхні тіла в річку Тигр.

Крім того, за словами Шамдасані, 31 жовтня ісламісти намагалися перевезти близько 25 тисяч цивільних із містечка Хамман аль-Алі, за 15 кілометрів від Мосула, ймовірно, щоб використати їх як живий щит.

Три дні тому верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн заявив, що бойовики «Ісламської держави» викрали понад сім тисяч сімей, щоб використати їх як живий щит під час наступу урядових сил Іраку, що мають намір відновити контроль над Мосулом.

Минулого тижня Хуссейн також повідомив, що бойовики стратили 232 цивільних, зокрема 190 колишніх працівників сил безпеки.

Операція з відновлення контролю над цим містом розпочалася два тижні тому.

Раніше командування застерігало, що бої за місто Мосул, яке де-факто є столицею угруповання «Ісламська держава», можуть забрати тижні, або навіть місяці.

Мосул перебуває під контролем ісламістів з 2014 року.

XS
SM
MD
LG