Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вручив ордени «За мужність» родинам двох патрульних поліції, застрелених у Дніпрі


Імпровізована «стіна пам'яті» для убитих в Дніпрі поліцейських, 25 вересня 2016 року
Імпровізована «стіна пам'яті» для убитих в Дніпрі поліцейських, 25 вересня 2016 року

У вівторок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив ордени «За мужність» родинам двох загиблих патрульних поліцейських, застрелених у Дніпрі при виконанні службових обов’язків.

Рішення про нагородження патрульних посмертно ухвалив президент Петро Порошенко. Указ про відзначення державними нагородами Артема Кутушева та Ольги Макаренко він підписав у жовтні до Дня захисника України.

Відзнаки посмертно Аваков вручив під час робочої поїздки до Дніпра для відкриття центру з надання адміністративних послуг.

Наразі в Дніпрі ініціюють встановлення пам’ятника або пам’ятного знака на місці загибелі поліцейських.

25 вересня у Дніпрі водій автомомбіля, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір й стріляти у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився вже розшукуваний правоохоронцями через скоєні раніше тяжкі злочини Олександр Пугачов, колишній боєць колишньої роти патрульної служби поліції особливого призначення «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній із лікарень Дніпра й перевели до лікарні спецзакладу для тримання під вартою – суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

XS
SM
MD
LG