Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби і до 18-ї години сепаратисти на Донбасі стріляли 24 рази – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО у вівторок повідомили, що проросійські сепаратисти з початку поточної доби і до 18-ї години вечора 24 рази відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook. Найбільш обстрілюваний був маріупольський напрямок, де бойовики здійснили 14 обстрілів.

Під збройні атаки бойовиків потрапили території поблизу населених пунктів Красногорівка, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Широкине, Михайлівка, Луганське, Авдіївка, Лопаскине, Станиця Луганська, Кримське.

За даними штабу, бойовики під час обстрілів використовували кулемети, гранатомети, міномети та стрілецьку зброю.

Вранці сьогодні у прес-центрі штабу АТО повідомляли про 36 обстрілів позицій ЗСУ проросійськими бойовиками за минулу добу.

В сепаратистському угрупованні «ДНР» стверджували, що упродовж понеділка українські військові 755 разів відкривали вогонь в бік підконтрольних угрупованню територій. Водночас луганські сепаратисти заявляють, що українська сторона за минулу добу двічі обстріляла підконтрольні угрупованню «ЛНР» населені пункти. Також сепаратисти стверджували, що ЗСУ стягують в зону АТО додаткові сили, зокрема розвідників.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG