Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: жодного мобілізованого військового на фронті немає


Президент України Петро Порошенко заявляє, що на даний час на фронті на Донбасі немає жодного мобілізованого військового.

Про це він сказав, приймаючи доповідь міністра оборони України Степана Полторака і начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка про завершення процесу звільнення в запас військовослужбовців в рамках шостої хвилі демобілізації, інформує офіційний сайт глави держави.

Президент наголосив, що на фронті залишаються лише воїни-контрактники, добровольці, яких якісно підготували, навчили, провели відповідні тренування, в тому числі, і за участю наших іноземних партнерів.

Глава держави зазначив, що станом на початок року понад 60 тисяч воїнів-контрактників записалися до Збройних сил.

«Дуже важливо, що за рахунок демобілізованих, особливо тих, хто найкраще себе проявив у лавах Збройних сил, формується більш ніж 100 тисяч резерву першої черги», – додав Петро Порошенко.

«За два роки, що минули, мобілізація виконала надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності нашої держави, а також в тому, щоб дати відсіч агресору, що напав на нашу країну в найбільш складні дні для української історії. За цей час українське військо пройшло велику відстань. Сьогодні ми маємо якісно нові Збройні сили України», – вказав Петро Порошенко.

Міністр оборони України Степан Полторак доповів також, що всі військові шостої хвилі мобілізації, які були поранені під час виконання свого обов’язку, зараз отримують повне медичне обслуговування та необхідне лікування, після завершення якого будуть звільнені у запас.

Президент Порошенко підписав указ про демобілізацію військових шостої хвилі 26 вересня.

XS
SM
MD
LG