Доступність посилання

ТОП новини

Корчак: НАЗК планує доопрацювати програмне забезпечення системи е-декларування


Національне агентство з питань запобігання корупції планує доопрацювати програмне забезпечення системи електронної декларування.

Як заявила голова агентства Наталія Корчак, найближчим часом планують провести круглий стіл щодо можливостей удосконалення системи е-декларування.

«До нового року ми плануємо з готовими документами очікувати новий бюджет, щоб провести тендерні закупівлі послуг і доопрацювати в рамках нового бюджету цю систему», – сказав Корчак.

В ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президент, прем’єр, члени уряду, депутати, судді, правоохоронці. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, документи подали на час завершення першого етапу понад 118 тисяч осіб.

У вересні систему електронного декларування вдалося запустити із двотижневою затримкою та з другої спроби. 31 серпня, напередодні запуску, президент України Петро Порошенко заявив, що «програма кардинально перероблена». Після запуску НАЗК кілька разів відновлювало роботу реєстру.

Система електронного декларування статків високопосадовцями є однією з вимог закону «Про запобігання корупції».

XS
SM
MD
LG