Доступність посилання

ТОП новини

Журналісту Семені повернули частину речей, вилучених під час обшуку – адвокат


Микола Семена
Микола Семена

В анексованому Криму журналіста Миколу Семену і його адвоката викликали в кримське управління Федеральної служби безпеки Росії, там їм повернули частину речей, вилучених під час обшуку. Про це адвокат Еміль Курбедінов повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Повернули техніку і певні документи. Однак деякі документи і техніку не повернули, з чого ми робимо висновок, що вони будуть визнані речовими доказами у цій кримінальній справі», – повідомив Курбедінов.

Навесні в Криму пройшли масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з проектом Радіо Свобода, сайтом Крим.Реалії. Щодо автора Радіо Свобода Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Російське слідство заборонило йому залишати територію півострова.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Росією Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени і закликало припинити тиск на журналіста.

23 серпня захист Миколи Семени закликала ФСБ випустити його з Криму на лікування. До цього відпустити Миколи Семену на лікування до Києва у російської влади зажадала Міжнародна і Європейська федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова.

Кримське управління ФСБ Росії відмовило в задоволенні клопотання про виїзд Семени до Києва. Журналіст Семена став лауреатом премії Національної спілки журналістів України (НСЖУ) за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.

XS
SM
MD
LG