Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані запровадили тюремний термін за образу президента


Емомалі Рахмон
Емомалі Рахмон

Уряд Таджикистану ухвалив постанову про кримінальне покарання за образу президента країни. Порушникам загрожує тюремний термін до п’яти років або великий штраф.

Обвинуваченим у публічній образі президента і наклепі на нього буде загрожувати до 5 років позбавлення волі. Згідно з постановою, кримінальна відповідальність буде передбачена за образи, вчинені з використанням інтернету, соціальних мереж й інших засобів масової інформації.

У грудні минулого року президент Таджикистану Емомалі Рахмон підписав закон, який дає йому титул «лідер нації», а також довічний імунітет від судового переслідування. Перед цим документ одноголосно ухвалили обидві палати таджицького парламенту, офіційно назвавши Рахмона «засновником миру і національної єдності Таджикистану». У документі також йдеться про те, що він не може постати перед судом за будь-які дії на посаді.

64-річний Емомалі Рахмон беззмінно керує Таджикистаном з 1992 року. Поточний термін його повноважень закінчується в листопаді 2020 року. У травні на референдумі в Таджикистані були схвалені поправки до Конституції, які дозволять чинному президенту країни Емомалі Рахмону переобиратися необмежену кількість разів.

XS
SM
MD
LG