Доступність посилання

ТОП новини

Новинський: покидати територію України не збираюся, проте запланована поїздка на Афон


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський заявив, що виїжджати з України не збирається, проте зауважив, що в нього запланована поїздка завтра на Афон у Греції.

«Нікуди з країни не їду і їхати не збираюся. Єдине, оголошую про це публічно, у мене була запланована завтра поїздка на Афон. Там зараз перебуває блаженніший митрополит Онуфрій і я приєднуюся до його паломницької групи. Повертаюся звідти, швидше за все, в понеділок. Це була запланована поїздка», – сказав депутат у кулуарах Ради.

Сьогодні генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Водночас у Раді не повідомляли про надходження відповідного подання.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті.

XS
SM
MD
LG