Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: до Ради надійшло подання про притягнення до відповідальності Новинського


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що до українського парламенту надійшло подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

«Щойно отримав подання від Генеральної прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського. Як завжди, невідкладно скерував на розгляд Регламентного комітету ВРУ», – написав він на своїй сторінці Facebook.

Напередодні генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Згодом депутат заявив, що виїжджати з України не збирається, проте зауважив, що в нього запланована поїздка від 4 листопада на Афон у Греції. Новинський назвав справу проти себе сфабрикованою.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті.

XS
SM
MD
LG