Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: біля Києва силовики виявили бункер з арсеналом зброї та БТРом


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Правоохоронці біля Києва виявили підземне сховище з великим арсеналом зброї та боєприпасів.

Як повідомляє прес-служба прокуратура Києва, схованка була облаштована у підземному бункері на території дачного поселення у Бориспільському районі на Київщині.

«Під час обшуку правоохоронці виявили 60 предметів зовні схожих на ракети до установок «Град», 2 предмети схожі на знаряддя до БМП (бойової машини піхоти), 4 предмети схожі на боєприпаси до ПЗРК (переносного зенітно-ракетного комплексу), близько 200 одиниць зброї схожих на протитанкові міни, СПГ (станковий протитанковий гранатомет), РПГ (ручний протитанковий гранатомет) та бронебійні снаряди. Також у приміщенні виявлено бронетранспортер», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що наразі обшуки тривають, після їх завершення вилучені предмети будуть направлені на експертизу.

​Правоохоронці розпочали досудове розслідування за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 тисяч людей.

Після початку збройного конфлікту на Донбасі силовики регулярно повідомляють про факти вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

XS
SM
MD
LG