Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» заявляють про затримання представників ультрас


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Сепаратистське угруповання «ЛНР» заявляє про затримання 32 представників ультрас руху «Чорно-білі» у Луганську. Як повідомляють сепаратистські сайти, затриманих звинувачують у «підривній діяльності і тероризмі» на території, підконтрольній угрупуванню «ЛНР».

«Дана організація відноситься до неофашистських угруповань, що здійснюють свою злочинну діяльність на території України. Учасники руху «Ультрас Чорно-білі» неодноразово проводили агресивні і відверто профашистські акції» – йдеться в повідомленні сепаратистів. Зокрема, в угрупованні «ЛНР» заявили, що у серпні 2015 року члени руху створили і поширили через соціальні мережі відеоролик, в якому «здійснюють заклик до підриву конституційного ладу «ЛНР» і спалюють прапор угруповання сепаратистів.

Представники ультрас руху «Чорно-білі» всі звинувачення відкинули. У коментарі радіопроекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії» у русі повідомили, що бойовики затримали чотирьох хлопців, віком 16-19 років, «у яких не вийшло виїхати через сімейні обставини». «Судити їх через громадянську позицію – це нерозумно. Наклейка стікерів і спалювання прапора, як заявили в «ЛНР» – це на шпигунство не особливо тягне», – заявили представники ультрас.

Також представники «Чорно-білих» відзначили, що вже звернулися і до правозахисників, і до компетентних органів за допомогою у звільненні своїх товаришів.

У Службі безпеки України Радіо Свобода відмовилися прокоментувати ситуацію, пославшись на відсутність необхідної інформації.

У вересні бойовики угруповання «ДНР» заявляли, що викрили мережу «диверсантів», в яку входили виключно підлітки, нібито «завербовані Службою безпеки України». Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти зізнаються і каються у скоєному.

У СБУ назвали це черговим інформаційним «вкиданням» сепаратистів.

Раніше в Службі безпеки повідомляли, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються 109 громадян України.

XS
SM
MD
LG