Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ нині готує підозру в справі про створення Януковичем злочинної організації – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України готує для оголошення підозру та обвинувальний акт у справі щодо створення екс-президентом Віктором Януковичем злочинної організації і вчинення ним низки інших злочинів. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в суботу після зустрічі з родинами Героїв Небесної сотні, передає «Укрінформ».

«Зараз велика група найбільш кваліфікованих прокурорів і наукових працівників працюють над підготовкою підозри, а потім обвинувального акту у тому, що Янукович Віктор Федорович створив злочинну організацію в певний час, у певному місці, з певними особами з розподілом ролей, у вчиненні злочинів цього організованого злочинного угруповання. Ця справа піде до суду», – заявив Луценко.

За його словами, до суду також будуть передані справи щодо державної зради в частині доведення до недієздатності української армії, СБУ, завдання шкоди інформаційній безпеці.

«Я як генпрокурор буду робити все, щоби справи рухалися в суд», – додав Луценко.

Раніше очільник ГПУ Юрій Луценко заявляв, що кримінальні справи щодо екс-президента Віктора Януковича і його спільників будуть передані до суду до кінця поточного року.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і за масові вбивства активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році.

Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

XS
SM
MD
LG