Доступність посилання

ТОП новини

В УПЦ (МП) заявляють про підпал церкви у Павлограді


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У церковній громаді храму Святих Кирила і Мефодія УПЦ (МП) у Павлограді на Дніпропетровщині заявили, що невідомі підпалили їхню церкву, закидавши будівлю «коктейлями Молотова». За даними громади, інцидент стався цієї ночі: невідомі кинули до будівлі три «коктейлі Молотова», один з яких до вівтаря.

Як повідомили у церковній громаді, значно пошкоджена центральна частина храму, вигоріли церковні книги, постраждали вікна, розпис, ікони й інші речі церковного вжитку.

Інформацію про пожежу в церкві підтвердили в обласному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій. За даними відомства, пожежа виникла близько другої години ночі всередині храму.

«Всередині храму горіло майно церкви. Площа загоряння склала 20 квадратних метрів», – зазначили у відомстві, додавши, що жертв і постраждалих немає.

В обласному управлінні ДСНС не підтвердили, але й не спростували заяву церковної громади про зумисний підпал.

У Павлоградському міському відділі поліції Радіо Свобода повідомили, що порушили кримінальне провадження через пожежу в церкві УПЦ (МП).

За даними поліції, провадження розпочате за 178 статтею Кримінального Кодексу України – пошкодження релігійних споруд. Інших подробиць інциденту правоохоронці поки не повідомляють.

XS
SM
MD
LG