Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнений російський опозиціонер підтвердив побиття – правозахисники


Ільдар Дадін
Ільдар Дадін

Ув’язнений у Росії опозиційний активіст Ільдар Дадін підтвердив факт його побиття в колонії в розмові з правозахисниками, повідомив член комісії Ради з прав людини при президентові Росії Павло Чиков.

Як сказав він в інтерв’ю виданню «Нова газета», в колонії, де перебуває Дадін, нині працює комісія Ради з прав людини, і її члени, сам Чиков та Ігор Каляпін, продовжать роботу в колонії і в понеділок та вівторок.

На початку листопада адвокат Дадіна передав його листа, в якому в’язень повідомив про побиття в колонії. За даними «Нової газети», тюремники тоді підтвердили побиття, заявивши, що Дадін грубо відмовлявся виконувати їхні вказівки. Але офіційно Федеральна служба виконання покарань Росії заявила, що «незалежні лікарі» не виявили в Дадіна ознак побоїв. Із заявою про відсутність ознак незаконного застосування насильства щодо Дадіна виступили й у Слідчому комітеті Росії. Сам активіст пояснив, що його били, коли він був в одязі, тому особливих слідів не лишилося.

Занепокоєння з приводу повідомлень про побиття Дадіна в колонії висловили також у світі.

Ільдар Дадін став першим у Росії активістом, що був засуджений у грудні 2015 року за статтею про неодноразові порушення правил проведення публічних заходів. Його термін становить два з половиною роки колонії.

XS
SM
MD
LG