Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: розслідування справи патрульного, підозрюваного в умисному вбивстві, завершили


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Києва повідомляє про завершення розслідування кримінальної справи проти патрульного поліцейського Сергія Олійника, підозрюваного в умисному вбивстві 17-річного хлопця під час переслідування автомобіля на початку року.

«У ході досудового розслідування встановлено, що патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля БМВ, в якому перебувало чотири особи, перевищив службові повноваження і на порушення встановленого законом порядку здійснив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля зазнав смертельного вогнепального поранення», – мовиься в повідомленні.

У прокуратурі додали, що Олійнику повідомили про підозру за статтями «умисне вбивство», «замах на умисне вбивство», «перевищення влади або службових повноважень».

Після ознайомлення підозрюваного і потерпілих із матеріалами справи її передадуть на розгляд до суду, повідомили у відомстві.

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль і поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Сергій Олійник від 2 березня перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Так само під домашнім арештом і водій автомобіля Ростислав Храпачевський, підозрюваний в опорі патрульному поліцейському.

XS
SM
MD
LG