Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: Геращенко у Мінську порушить питання про можливості обміну Сущенка


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат Марк Фейгін заявляє, що представник України в гуманітарній робочій підгрупі Контактної групи Ірина Геращенко у Мінську порушить питання про можливості обміну українського журналіста Романа Сущенка. Про це у twitter повідомив адвокат Сущенка Марк Фейгін.

9 вересня в Мінську має відбутися засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Як повідомляла Геращенко, 8–9 листопада в Мінську, серед іншого, обговорюватиметься питання звільнення українських заручників.

Марк Фейгін є захисником Сущенка.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

1 листопада у МЗС України відбулась міжвідомча нарада з участю Фейгіна, обговорювалися перспективи якнайшвидшого повернення Сущенка в Україну.

XS
SM
MD
LG