Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі четверо військових поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, четверо поранені, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, вчора на луганському напрямку бойові дії велися по всій лінії фронту, зокрема, біля Кримського підтримувані Росією бойовики двічі застосували 120-міліметрові міномети.

На донецькому напрямку, сказав Мотузяник, були порушення режиму тиші в Луганському, в районі Зайцеве – Майорськ, у Авдіївці.

«Маріупольський напрямок. Вже традиційно тут фіксується найбільша кількість ворожих обстрілів. Левова частка припадає на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Найпотужніший обстріл відбувся у Гнутові – він тривав лише 35 хвилин, проте в цей час окупанти стріляли одночасно з 82-міліметрових, 120-міліметрових мінометів, 122-міліметрових гармат», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах околиць Донецька, Ясинуватої і Докучаєвська. В угрупованні «ЛНР» заявляють про один обстріл з боку українських військових по позиціях сепаратистів.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG