Доступність посилання

ТОП новини

Республіканці зберігають контроль у Палаті представників Конгресу США


Республіканці за результатами виборів зберегли контроль над Палатою представників Конгресу США, де вони й дотепер мали значну перевагу. Про це повідомляють провідні американські телемережі ABC та NBC.

Водночас демократи близькі до того, щоб перебрати контроль над Сенатом. До цього їм бракувало п’яти місць, а на проміжних виборах до цієї палати Конгресу розігрувалися 24 місця, що дотепер належали республіканцям. Сенатори від Республіканської партії захищають вразливі місця в штатах, які коливаються, – Пенсильванії, Північній Кароліні, Флориді та Нью-Гемпширі. Висока явка виборців Демократичної партії може спричинити зміни.

Демократи вже взяли одне місце в Сенаті: республіканець Марк Кірк у штаті Іллінойс поступився демократові Теммі Даксворту. В інших округах результати є занадто близькими, щоб упевнено стверджувати про перемогу одного з кандидатів.

Упродовж шести з восьми років свого перебування на посаді президента США демократ Барак Обама не мав можливості комфортно реалізовувати свою політику, оскільки Республіканська партія в цей час контролювала одну або обидві палати американського Конгресу.

XS
SM
MD
LG