Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман сподівається, що нова адміністрація в США продовжить курс підтримки України


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловлює сподівання, що адміністрація нового президента США продовжить курс на підтримку України.

«Завершилось голосування на виборах президента США. Вітаю американців з обранням нового глави держави, а новообраного президента США з перемогою на виборах. Хочу побажати американському народові успіху і процвітання, і сподіваюсь на те, що нова адміністрація продовжить курс підтримки України», – написав Гройсман у Facebook.

Дональд Трамп отримав 276 голосів у колегії виборників, при цьому для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії. Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу. Республіканська партія зберігає контроль над Сенатом США.

Після оголошення результатів виборів Трамп пообіцяв «поводитися справедливо і рівноправно щодо всіх країн». «Ми шукатимемо діалогу і партнерства, а не конфліктів», – наголосив Трамп щодо своїх орієнтирів у зовнішній політиці.

У ході передвиборної кампанії Трамп не раз заявляв, що в разі перемоги буде розглядати можливість визнати належність незаконно анексованого Криму Росії, і обіцяв поліпшити відносини з Росією. Критики закидають йому прихильне ставлення до президента Росії Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG