Доступність посилання

ТОП новини

МЗС висловлює протест у зв’язку з недопуском консулів до затриманого українця Панова


Євген Панов
Євген Панов

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з недопуском консулів до затриманого в окупованому Криму українця Євгена Панова. Про це йдеться у заяві міністерства.

Дипломатичне відомство з посиланням на дані адвоката заявляє, що Панова «примусили написати заяву про відмову від представлення його інтересів консулами України, тим самим позбавивши його права на консульський захист».

МЗС вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав Панова, негайно допустити до нього консульських посадових осіб України відповідно до міжнародних зобов’язань Росії.

«Закликаємо міжнародне співтовариство, правозахисні організації Росії дати оцінку кричущим фактам порушень російською стороною прав утримуваних в Росії громадян України та продовжити політичний і дипломатичний тиск на Росію з метою їх найскорішого звільнення та повернення в Україну», – йдеться у заяві дипломатичного відомства.

Минулого тижня правозахисники заявили, що адвокати Панова не змогли потрапити до свого підзахисного в слідчому ізоляторі «Лефортово» в Москві.

У жовтні Панова разом зі ще одним затриманим у цій справі українцем Андрієм Захтеєм перевели з окупованого Сімферополя до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Цьому передувало триденне блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в’їзду та виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Влада України заперечує звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

12 серпня на сайті російського телеканалу РЕН-ТВ з’явилося відео допиту затриманого, в ході якого він зізнається в усьому, що йому інкримінує ФСБ. Пізніше правозахисники заявляли, що на тілі Панова виявили сліди тортур.

XS
SM
MD
LG