Доступність посилання

ТОП новини

Світові ринки і долар продовжили падіння через новину про перемогу Трампа


Світові фондові ринки і американський долар продовжили падіння після новини про перемогу на виборах президента США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Інвестори побоюються, що несподівана перемога Трампа може призвести до глобального економічного і торговельного сум’яття і багатьох років політики непередбачуваності.

Курс долара до євро і єни впав на 1,3%. Ціни на нафту впали більш ніж на чотири відсотки до 43,17 долара за барель.

Через обіцянку Трампа побудувати «гарну стіну» між Сполученими Штатами і Мексикою, якщо він переможе на президентських виборах, мексиканський песо на тлі новини про перемогу республіканця впав до рекордно низького рівня щодо долара.

Більшість ринків ставили на перемогу Клінтон над Трампом, оскільки інвестори розглядають її політику переважно як продовження політики президента Барака Обами.

За підсумками виборів у США кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп набрав майже 290 голосів вибірників і стає 45-м президентом країни. Для перемоги на виборах одному з кандидатів достатньо мати 270 представників у цій колегії. Таким чином, республіканці здобули перемогу і на виборах президента, і в обох палатах Конгресу. Республіканська партія зберігає контроль над Сенатом США.

Після оголошення результатів виборів Трамп пообіцяв «поводитися справедливо і рівноправно щодо всіх країн». «Ми шукатимемо діалогу і партнерства, а не конфліктів», – наголосив Трамп щодо своїх орієнтирів у зовнішній політиці.

XS
SM
MD
LG