Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Контактна група доручила забезпечити відкриття КПВВ біля Золотого до 23 листопада


У Мінську Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі доручила СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною і сепаратистами забезпечити безпеку біля контрольного пункту в’їзду-виїзду в Золотому і відкрити пункт до 23 листопада.

«Також за підсумками звіту Апакана було доручено СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною і представниками ОРЛО вирішити всі питання з безпеки, пов’язані з відкриттям КПВВ в Золотому і відкрити пункт до наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 листопада», – написала речниця представника України в групі, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook за підсумками сьогоднішнього засідання Контактної групи.

Вона також повідомила, що за підсумками роботи підгрупи з безпеки учасники Контактної групи заслухали доповідь керівника СММ ОБСЄ, координатора від ОБСЄ в робочій підгрупі з безпеки Ертуґрула Апакана.

31 березня цього року на Луганщині офіційно відкрили КПВВ «Золоте», але від моменту свого відкриття цей пункт пропуску пропрацював лише кілька годин через постійні обстріли. «Золоте» – єдиний автомобільний пункт пропуску на лінії розмежування у Луганській області.

XS
SM
MD
LG