Доступність посилання

ТОП новини

Іран виключив можливість розвалу ядерної угоди через рішення Трампа


Хасан Роугані на засіданні уряду Ірану, Тегеран, 9 листопада 2016 року, фото апарату президента Ірану
Хасан Роугані на засіданні уряду Ірану, Тегеран, 9 листопада 2016 року, фото апарату президента Ірану

Іран виключив можливість розвалу угоди про ядерну програму Тегерана через рішення новообраного майбутнього президента США Дональда Трампа.

Як заявив президент Ірану Хасан Роугані, Дональд Трамп не має ніякої можливості зруйнувати цю угоду між Іраном і шістьма державами світу, всупереч його погрозам зробити це.

Роугані, як повідомило державне телебачення Ірану, заявив на засіданні уряду, що в Тегерані вважають: цю угоду не укладено з однією країною чи урядом, а затверджено резолюцією Ради безпеки ООН, тому ніякий один уряд не має ніякої можливості змінити це.

Раніше в середу міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф заявляв, що Дональд Трамп має зберегти вірність ядерній угоді. За його словами, «кожен президент США мусить усвідомлювати реалії сучасного світу» і дотримуватися досягнених домовленостей.

Трамп у перебігу виборчої кампанії багато разів називав «катастрофічною» угоду 2015 року, за якою Іран різко обмежив свою ядерну програму до рівня, що виключає можливість створення ядерної зброї, в обмін на поступове скасування санкцій проти нього. Як казав Трамп, скасування цієї угоди буде його «найпершим пріоритетом».

XS
SM
MD
LG