Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ перевірятиме кандидатів до Верховного суду щодо корупційних ризиків – Ситник


Національне антикорупційне бюро України оцінюватиме претендентів на посади суддів Верховного суду України на наявність корупційних ризиків.

«НАБУ як правоохоронний орган, який виконує також аналітичну функцію, братиме активну участь в процесі формування Верховного суду України. Ми підписали меморандум з Вищою кваліфікаційною комісією суддів – тож будемо використовувати свої можливості для того, щоб максимально вивчити кандидатів і не допустити проникнення у нову судову владу людей з корупційними ризиками», – сказав директор НАБУ Артем Ситник, якого цитує прес-служба бюро.

У НАБУ раніше повідомляли, що вивчатимуть майновий стан кандидатів у судді Верховного суду України, зокрема, бюро складатиме досьє на кандидатів і передаватиме до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

7 листопада ВККСУ оголосила конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному суді України, із них 30 посад – у Касаційному адміністративному суді, 30 – у Касаційному господарському суді, 30 – у Касаційному кримінальному суді і ще 30 – у Касаційному цивільному суді.

30 вересня в Україні набрали чинності зміни до Конституції в частині правосуддя, таким чином давши старт судовій реформі.

Відповідно до змін до Конституції, найвищим судом України має стати новостворений Верховний суд у складі не більше ніж 200 суддів, натомість Вищий господарський, Вищий адміністративний та Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ ліквідуються.

XS
SM
MD
LG