Доступність посилання

ТОП новини

Новинський каже, що отримав для ознайомлення подання ГПУ


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський заявляє, що він отримав для ознайомлення подання Генпрокуратури про притягнення його до кримінальної відповідальності.

«Сьогодні в апараті Верховної Ради я нарешті отримав повідомлення про те, що на мою адресу надійшло подання Генпрокуратури про зняття з мене депутатської недоторканності. У мене є 5 днів з моменту отримання цього документа, щоб підготувати відповідь на нього і надати в Регламентний комітет парламенту», – сказав Новинський, слова якого цитує прес-служба «Опозиційного блоку».

Він звинувачує владу у затягуванні надання йому подання і у позбавленні «можливості повноцінного захисту і підготовки відповіді».

3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського. Згодом депутат заявив, що виїжджати з України не збирається, проте зауважив, що в нього запланована поїздка від 4 листопада на Афон у Греції. Він також сказав, що повернеться звідти, «найімовірніше, в понеділок». В Україну депутат повернувся 8 листопада.

До Верховної Ради 4 листопада надійшло подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади та службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG