Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі демонстрантів у США протестують проти обрання Трампа


Протест проти Трампа в унівеситеті Каліфорнії, 9 листопада 2016 року
Протест проти Трампа в унівеситеті Каліфорнії, 9 листопада 2016 року

Тисячі демонстрантів протестують проти несподіваного обрання президентом США Дональда Трампа. Акції відбуваються ввечері 9 листопада за місцевим часом у багатьох містах по всій території Сполучених Штатів – від Бостона до Лос-Анджелеса. Протест має переважно мирний характер.

Зокрема, у Нью-Йорку тисячі демонстрантів заповнили вулиці центральної частини Мангеттена і підійшли до Trump Tower, будинку на П’ятій авеню, що належить Трампові. Сотні інших зібралися в парку Мангеттена і вигукують «не мій президент».

У центрі Чикаго, за оцінками, 1800 людей із аналогічними гаслами зібралися поруч із іншою будівлею, що належить Трампові.

У Бостоні тисячі демонстрантів пройшли центром міста, скандуючи «Трамп – расист». Вони несли плакати з написами «імпічмент Трампу» і «скасувати виборників». Таким чином протестувальники натякають на несправедливість системи непрямих виборів, за якої президентом може стати людина, якій віддала свої голоси меншість американців.

У Сіетлі поліцейські повідомили, що реагують на повідомлення про стрілянину з численними жертвами неподалік місця протестів проти Трампа. Поліція повідомила, що стрілянина не була пов’язана з цією демонстрацією.

Критики вказують на різкі висловлювання Трампа щодо іммігрантів, мусульман та інших меншин.

XS
SM
MD
LG