Доступність посилання

ТОП новини

Полозов: понад 100 допитаних у справі Чийгоза не дали свідчень проти нього


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза заявляє, що понад 100 опитаних у справі потерпілих і свідків обвинувачення не дали свідчень проти його підзахисного.

«На поточний день допитано 75 з 84 потерпілих і 31 з 78 свідків звинувачення, тобто вже більше ніж сто людей. Ніхто з них не дав свідчень проти Чийгоза за звинуваченням в організації масових заворушень. Переважна більшість його взагалі не бачила, а ті, хто бачили, не змогли повідомити суду про будь-які дії, які хоч якось віддалено могли бути інтерпретовані як «організація масових заворушень», – написав Микола Полозов у Facebook за підсумками чергового засідання суду в анексованому Криму 10 листопада.

Водночас, за його словами, до завершення подання доказів стороною обвинувачення «ще є час», у справі шість засекречених свідків, а також декілька «статусних» свідків звинувачення на кшталт Сергія Аксьонова або муфтія Еміралі Аблаєва, і «які вони дадуть свідчення – можна тільки здогадуватися», написав Микола Полозов.

Ахтем Чийгоз був затриманий в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо щодо заступника голови Меджлісу і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

XS
SM
MD
LG