Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок нападу талібів на консульство Німеччини в Афганістані загинули четверо людей


Афганські сили безпеки патрулюють на місці нападу на консульство Німеччини в Мазар-і-Шарифі, 11 листопада 2016 року
Афганські сили безпеки патрулюють на місці нападу на консульство Німеччини в Мазар-і-Шарифі, 11 листопада 2016 року

До чотирьох зросла кількість жертв нападу самогубці на консульство Німеччини в північному афганському місті Мазар-і-Шариф, поранень зазнали понад 100 людей. Начинена вибухівкою вантажівка пробила ворота і стіни дипломатичного представництва незадовго до півночі 10 листопада.

У перши повідомленнях про цей інцидент ішлося про щонайменше двох загиблих і десятки поранених.

Речник МЗС Німеччини заявив 11 листопада, що два десятки співробітників консультва уникли нападу й були евакуйовані, а афганські сили безпеки і спеціальні сили НАТО «відбили атаку важко озброєних нападників».

Таліби взяли на себе відповідальність за напад, заявивши, що це помста за здійснений минулого тижня авіаудар США, внаслідок якого неподалік північного міста Кундуз загинули 32 цивільних.

Військові США 5 листопада визнали, що їхні повітряні удари, ймовірно, спричнили жертви серед цивільного населення і потребують розслідування. Командувач сил США в Афганістані генерал Джон Ніколсон висловив глибоке співчуття у зв’язку з загибеллю невинних людей. Розслідування трагедії ведуть НАТО, ООН та афганський уряд.

Німеччина має майже тисячу солдатів в Афганістані, більшість із них базуються в провінції Балх, столицею якої є місто Мазар-і-Шариф.

XS
SM
MD
LG