Доступність посилання

ТОП новини

До Києва не пускатимуть великий транспорт, очікують до 27 сантиметрів снігу – влада


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

13 листопада буде закритий в’їзд до Києва великогабаритного транспорту, повідомляє місцева влада. Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, протягом 13-14 листопада в столиці України очікують посилення вітру і значного снігопаду.

«Очікується, що сніговий покрив досягне 27 сантиметрів. Тому ми повинні забезпечити оперативне очищення вулиць. За необхідності буде обмежуватися в’їзд великогабаритного транспорту до міста з 7-ї ранку до 13:00 у неділю. Тому ми звертаємося до водіїв із проханням врахувати цю інформацію при плануванні маршрутів», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Київська влада також закликала жителів не користуватися власними автомобілями у період інтенсивних снігопадів, щоб уникнути заторів і надати можливість «Київавтодору» оперативно прибрати столичні вулиці.

В «Укргідрометцентрі» напередодні попередили, що 13 листопада активний циклон зумовить складні погодні умови в Україні.

У Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 сантиметри, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. У Черкаській, Полтавській і Кіровоградській областях дощ з переходом в мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

У південних, східних і Дніпропетровській областях – сильні дощі.

Очікують також посилення швидкості вітру в Україні до 15-20 метрів за секунду, на півдні і заході місцями 25 метрів за секунду.

XS
SM
MD
LG