Доступність посилання

ТОП новини

Human Rights Watch звинувачує іракських курдів у знищенні арабських будинків


У міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch заявляють, що сили безпеки регіонального курдського уряду на півночі Іраку знищили «велику кількість арабських будинків» і «іноді цілі села» в районах, звільнених від угруповання «Ісламська держава».

У доповіді, опублікованій 13 листопада, в Нью-Йорку організація заявила, що в період з вересня 2014 року і до травня 2016 року курдські сили просуваючись у боротьбі проти бойовиків «Ісламської держави» знищили арабські будинки в спірних районах Кіркук і провінції Найнава в той час, як курдські будинки залишилися недоторканими.

HRW заявила, що задокументовані додаткові випадки знесення будинків, проведених наприкінці жовтня 2016 року.

В організації заявили, що руйнувань зазнали в спірних районах, які курди хочуть включити в їхню автономну область, незважаючи на заперечення з боку багдадського уряду.

У той час, коли курдські сили витісняють бойовиків «Ісламської держави» з сіл на околиці міста Мосул, очолювана США коаліція проти екстремістського угрупування повинна наполягати на тому, що курдські лідери і офіцери припинити ці напади, сказали в HRW.

Регіональний уряд іракського Курдистану заперечує будь-яку систематичну політику руйнування арабських будинків, але зауважує, що курдські сили провели знесення будинків з міркувань безпеки, наприклад, «зачистка» від замінованих будинків.

XS
SM
MD
LG