Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан відкрив новий торговельний шлях в Аравійському морі


Порт Гвадар
Порт Гвадар

Прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф в неділю взяв участь в офіційній церемонії відкриття торговельної діяльності в порту Гвадар у Аравійському морі. До цього на південному заході країни було збудовано магістраль, яка з’єднала північно-західний китайський регіон Синьцзян із пакистанським портом Гвадар.

Перша партія вантажівок з товарами із Китаю для перевезення на продаж за кордон прибула в порт напередодні, 12 листопада. Китайські судна також готові для відвантаження товарів на Близький Схід та в країни Африки.

Виступаючи на церемонії відкриття 13 листопада, Шаріф заявив, що його країна гарантує високу безпеку іноземним інвесторам, щоб вони змогли використовувати порт для міжнародної торгівлі.

Порт Гвадар розташований у провінції Белуджистан, де напередодні ввечері через влаштований ісламістами вибух в храмі загинуло щонайменше 50 людей.

Китай нині будує дороги та інші об'єкти інфраструктури у Пакистані в рамках проекту китайсько-пакистанського економічного коридору, в який, як очікується, буде вкладено понад 40 мільярдів доларів китайських інвестицій в найближчі десятиліття.

XS
SM
MD
LG