Доступність посилання

ТОП новини

На виборах президента Молдови виборчі дільниці закрились, на деяких закордонних забракло бюлетенів


О 21:00 за місцевим часом виборчі дільниці у Молдові в ході другого туру голосування за президента країни закрились. Приблизно 53,3% громадян із правом голосу ним скористались. Повідомляється, що явка була на понад 4% вищою, ніж під час першого туру голосування.

Як повідомляє Молдовська служба Радіо Свобода, після оголошення про закриття виборчих дільниць під стіни ЦВК країни у Кишиневі прийшли протестувальники, обурені неможливістю всіх охочих за кордоном проголосувати. Повідомляється, що деякі молдавани не змогли проголосувати в посольствах країни у Лондоні, Бухаресті, Болоньї, Москві та інших містах через недостатню кількість бюлетенів. За попередніми даними, кожному з посольств було надіслано по 3 тисячі бюлетенів, яких, як виявилось, не у всіх випадках було достатньо.

Усього, за попередніми даними, за кордоном проголосували понад 130 тисяч осіб, що майже вдвічі більше, ніж два тижні тому, і рекордно багато за всю історію виборів, які проводила Молдова.

Поки голосування триває в Сполучених Штатах і Канаді.

13 листопада у Молдові відбувся другий тур президентських виборів.
Екс-урядовець, соціаліст Ігор Додон з проросійськими поглядами мав значну перевагу у першому турі в жовтні, але цього йому забракло для переконливої перемоги. Його опоненткою є проєвропейськи налаштована Майя Санду, колишній економіст Світового банку і міністр освіти. Аналітики кажуть, що нинішнє голосування визначить куди рухатиметься країна – шляхом зближення з Росією чи з Європейським союзом.

XS
SM
MD
LG