Доступність посилання

ТОП новини

Нова Зеландія: щонайменше двоє людей загинули через землетрус, що викликав цунамі


Через землетрус повипадали речі з полиць в одному з офісних приміщень Веллінгтона, Нова Зеландія, 14 листопада 2016 року
Через землетрус повипадали речі з полиць в одному з офісних приміщень Веллінгтона, Нова Зеландія, 14 листопада 2016 року

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джон Кей повідомив, що щонайменше двоє людей загинули, тисячі змушені шукати безпечного притулку через потужний землетрус 13 листопада, наслідком якого стало цунамі.

Через землетрус пошкоджено дороги і відрізано доступ до міста Ханмер-Спрінгс. Схожі проблеми в місті Каікоура на східному узбережжі Південного острова Нової Зеландії. Перекрито дороги, не працюють офісні будівлі в столиці Веллінгтоні.

Землетрус спричинив цунамі і високі хвилі на північно-східному узбережжі Південного острова. Джон Кей подякував громадянам, які живуть біля океану, що зважили на попередження про загрозу і покинули вчасно домівки.

Землетрус магнітудою 7,8 сколихнув Нову Зеландію в неділю. Епіцентр поштовхів геологи зафіксували за 100 кілометрів від найбільшого на Південному острові міста Крайстчерч. У 2011 році воно було зруйноване землетрусом, в результаті якого загинули 185 людей.

XS
SM
MD
LG