Доступність посилання

ТОП новини

У «БПП» припустили можливість повернення заощаджень до кінця року, якщо парламент ухвалить закон


Ігор Кононенко, архівне фото
Ігор Кононенко, архівне фото

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко висловив сподівання, що ошукані вкладники банків почнуть отримувати свої заощадження ще до Нового року в разі, якщо Верховна Рада України у вівторок ухвалить закон про захист ошуканих вкладників банків.

В інтерв’ю телеканалові «112 Україна» Кононенко також висловив сподівання, що це питання буде врегульоване у вівторок.

«Планується, що вранці його (проект закону про захист ошуканих вкладників банків – ред.) буде включено до порядку денного, вдень буде проведено комітет із питань фінансів банківської діяльності, і на вечірньому засіданні плануємо проголосувати за цей законопроект і зняти це питання», – сказав він. За словами депутата, законопроект визначає, що виплати мають початися через 20 днів після підписання закону президентом.

На вівторок у Києві запланована низка акцій протесту, зокрема, банківських вкладників.

Напередодні у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG