Доступність посилання

ТОП новини

Президент США запевнив Європу у відданості Вашингтона союзові НАТО


Барак Обама, архівне фото
Барак Обама, архівне фото

Президент США Барак Обама заявив, що сильна і єдина Європа є на користь Сполученим Штатам і союз НАТО життєво важливий для інтересів США.

Як сказав він, перебуваючи з візитом у Греції, і демократична, і республіканська адміністрації однаково визнають важливість НАТО для трансатлантичних відносин.

У понеділок, перед початком своєї останньої міжнародної подорожі на посаді президента США, Барак Обама заявляв, що обраний майбутній президент Дональд Трамп засвідчив тверду підтримку союзові НАТО попри заяви протилежного змісту, які він робив під час виборчої кампанії. Як заявив Обама, він і Трамп минулого тижня мали корисну і відверту розмову, і, як сказав президент журналістам, «відданість США підтримуванню сильних і міцних відносин у НАТО не послабить своєї рішучості».

Як сказав Обама, в перебігу тієї розмови Трамп «висловив значну зацікавленість у збереженні наших основних стратегічних відносин», і це стосується і відносин у НАТО.

У перебігу виборчої кампанії Трамп заявляв, що союзники США в НАТО мають робити більший внесок у діяльність союзу і що США можуть і не прийти на допомогу іншим країнам-членам, як того вимагає договір про створення Північноатлантичного союзу, якщо ті не збільшать своїх оборонних витрат.

Він має обійняти посаду президента США 20 січня наступного року.

Барак Обама після відвідин Греції має вирушити до Німеччини, а далі до Перу на саміт організації Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці.

XS
SM
MD
LG