Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції закликав Трампа не підривати кліматичну угоду


Франсуа Олланд виступає на всесвітній конференції щодо кліматичних змін, Марракеш, Марокко, 15 листопада 2016 року
Франсуа Олланд виступає на всесвітній конференції щодо кліматичних змін, Марракеш, Марокко, 15 листопада 2016 року

Президент Франції Франсуа Олланд закликав обраного майбутнього президента США Дональда Трампа дотримуватися «незворотної», за його словами, Паризької угоди про запобігання кліматичним змінам.

Виступаючи на конференції ООН щодо змін клімату в Марокко, Олланд заявив, що Франції проведе з Трампом переговори про це «від імені сотні країн, що ратифікували угоду».

При цьому він високо оцінив роботу в цьому напрямку адміністрації чинного президента США Барака Обами, який завершує свій термін.

За словами президента Франції, США як найпотужніша економіка світу і другий у світі виробник тепличних газів зобов’язані дотримуватися взятих на себе зобов’язань.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун раніше висловлював сподівання, що Дональд Трамп змінить спрямування своїх пропозицій щодо кліматичної політики і «зрозуміє серйозність і нагальність» проблеми всесвітніх кліматичних змін.

Трамп у перебігу виборчої кампанії заявляв, що в разі його перемоги він виведе США з-під дії кліматичної угоди і здійснить іще низку кроків, щоб скасувати заходи адміністрації Обами на протидію кліматичним змінам.

XS
SM
MD
LG