Доступність посилання

ТОП новини

У КМДА заявили про можливість перейменувати музей російського мистецтва на Київську картинну галерею


Київська міська рада, архівне фото
Київська міська рада, архівне фото

У Київській міській державній адміністрації заявили про можливість перейменувати Київський національний музей російського мистецтва на Київську картинну галерею.

Як заявила заступник голови КМДА з гуманітарних питань, депутат та голова постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, йдеться про можливість повернутися до історичної назви цього музейного закладу.

«І в нас є вже план дій із цього приводу», – наводить її слова агентство «УНІАН».

За повідомленням, питання про перейменування музею постало на засіданні Київської міської ради під час розгляду проекту рішення надати цьому музеєві дозвіл розробити проект землеустрою щодо відведення йому земельної ділянки на вулиці Шовковичній, 17/2 літ. «а», «в» в Печерському районі для експлуатації музею-галереї.

Наголошуючи, що музей російського мистецтва є комунальним підприємством Києва, більшість депутатів Київради висловила невдоволення, що заклад досі не змінив назву. Вони наполягали, що музей повинен спочатку бути перейменованим, і вже після цього обговорювати можливість передачі йому землі, інформує агентство.

Ставлення до різноманітних «російських» закладів в Україні різко погіршилося після початку агресії Росії проти України у Криму, а потім на частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG