Доступність посилання

ТОП новини

Позиція Білорусі щодо Криму змушує переглянути відносини – Єльченко


Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко

Позиція, яку обіймала делегація Білорусі під час розгляду в ООН питання щодо прав людини в окупованому Криму, змушує переглянути відносини з офіційним Мінськом на міждержавному рівні. Таку оцінку висловив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє 16 листопада «Укрінформ».

«Я мав дуже відверту розмову з постпредом Білорусі, я все йому висловив. Однак не почув жодних аргументів, які б мені пояснили, чому саме вони зайняли таку позицію. На жаль, ця позиція є антиукраїнською, і про це я можу сказати відверто», – зауважив український дипломат.

«Маючи таку ситуацію в країні, враховуючи конфлікт і агресію з боку Росії, Україна не може миритися з тим, що наші найближчі сусіди відверто виступають проти нас в ООН», – додав український дипломат.

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН, що займається правами людини, 15 листопада схвалив проект резолюції з критичною оцінкою становища з правами людини в окупованих Росією українських Автономній Республіці Крим і місті Севастополі.

Серед цих 23 країн, які голосували проти українського проекту резолюції щодо Криму, опинилися, крім Росії, також Китай, КНДР, Сирія, Венесуела, Індія, Вірменія, Білорусь та Казахстан.

XS
SM
MD
LG