Доступність посилання

ТОП новини

Під Нацбанком другий день поспіль збираються мітингувальники


16 листопада під будівлею Національного банку України на вулиці Інститутській у Києві зібралося близько тисячі мітингувальників. У руках вони тримають переважно національні прапори та прапори партії «За життя». Активісти вигукують гасла за відставку голови НБУ та тримають плакати з написами про «долар по 8».

Учасники акції проходять через металошукачі на перетині вулиць Банкової та Інститутської, а також із боку перетину вулиць Інститутської та Садової.

За порядком спостерігають кількасот правоохоронців. Повідомлень про правопорушення під час акції немає.

У вівторок в центрі Києва відбулася низка протестів, зокрема, мітинг під Нацбанком, серед організаторів якого – партія «За життя». Повідомлялось про 5–6 тисяч учасників. Деякі з представників мітингу біля будівлі НБУ призналися, що за участь в акції їм заплатили гроші. Водночас представники організаторів сказали, що ніхто нічого нікому не платив за участь в акції.

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, мала початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжитися протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG