Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії порушив справу проти росіянина, який воював на Донбасі на боці України


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Слідчий комітет Росії порушив справу проти росіянина, який воював на Донбасі на боці України. Як повідомили у прес-службі відомства в середу, кримінальну справу порушили стосовно Дмитра Федотова за статтею Кримінального кодексу Росії «участь найманця у збройному конфлікті або воєнних діях».

Згідно з повідомленням, у квітні 2014 року Федотов прибув до Києва для участі в «антиурядових акціях». Перебуваючи на території України, Федотов у складі добровольчого батальйону «Айдар» пройшов спеціальну підготовку, в тому числі під керівництвом інструкторів з США, стверджують російські слідчі. У 2015 році у складі батальйону «Айдар» Федотов «з метою матеріального збагачення» взяв участь у бойових діях проти проросійських бойовиків з угруповання «ДНР».

«У рамках кримінальної справи проведено обшуки за місцями проживання підозрюваного, а також його зв’язків у Санкт-Петербурзі, Ленінградській, Архангельській і Омській областях, в перебігу яких вилучено предмети та документи, які мають значення для кримінальної справи. Слідством вживаються заходи щодо встановлення місця перебування Федотова, а також проводяться інші слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на з’ясування всіх обставин злочину», – мовиться в повідомленні російського Слідчого комітету.

Інформації від батальйону «Айдар» про службу в підрозділі цього громадянина Росії поки не надають.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати російські «добровольці».

За даними ООН, станом на вересень цього року на Донбасі загинули понад 9,6 тисячі людей, понад 22 тисячі були поранені.

XS
SM
MD
LG