Доступність посилання

ТОП новини

До Окружного адмінсуду Києва подали позов про скасування рішень НАЗК з 15 серпня


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

До Окружного адміністративного суду Києва подали позов про скасування рішень Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК) з 15 серпня.

«На розгляді в Окружному адміністративному суді міста Києва перебуває позов до НАЗК про визнання недійсними протоколів засідання агентства й скасування всіх його рішень у вигляді нормативно-правових актів, актів індивідуального, роз’яснювального й іншого характеру, прийнятих на засіданнях з 15 серпня по 27 жовтня», – йдеться у повідомленні прес-служба.

Позивач аргументує свою заяву тим, що відповідно до закону, громадський контроль за діяльністю НАЗК забезпечується через громадську раду, що делегує для участі в засіданнях агентства свого представника із правом дорадчого голосу.

У позовній заяві зазначається, що у жодному засіданні з 15 серпня по 27 жовтня представники громадської ради не брали участь, а це, на думку позивача, унеможливило вплив громадськості на її рішення, отже могло спотворити результати засідань,

Позивач через суд також просить відповідача утриматися від проведення нових засідань без участі представника громадської ради.

Наразі суддя залишив позовну заяву без руху, оскільки позивач подав заяву з 4 позовними вимогами, а судовий збір оплачено тільки за одну.

У НАЗК наразі цю інформацію не коментували.

Серед повноважень НАЗК – забезпечення ведення реєстру електронних декларацій та єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

У ніч на 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище – президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. За даними сайту Єдиного державного реєстру декларацій, подано понад 131 тисяча декларацій.

XS
SM
MD
LG