Доступність посилання

ТОП новини

Новинський назвав висунуті йому звинувачення з боку ГПУ «політичними деклараціями» 


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський назвав висунуті йому Генпрокуратурою звинувачення політичними деклараціями. Про це він сказав на засіданні Регламентного комітету Верховної Ради, який розглядає у середу подання ГПУ про надання згоди на притягнення депутата до кримінальної відповідальності.

«Кримінальну справу, порушену відносно мене, я вважаю політично вмотивованою, сфабрикованою та вибудованою на лжесвідченнях. Це ніщо інше, як скомпільований набір політичних декларацій», – сказав Новинський.

Перед цим генпрокурор Юрій Луценко звернувся до Ради з проханням дозволити кримінальну відповідальність для Новинського, заявивши, що у слідства є підстави вважати, що він вчинив злочин за кількома статтями.

Подання про притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського надійшло від ГПУ до парламенту 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі (на 179 днів) особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат раніше назвав справу проти нього сфабрикованою.

Представники УПЦ (МП) напередодні закликали президента України Петра Порошенка не допустити використання церкви у «політичних маніпуляціях».

XS
SM
MD
LG