Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про повернення коштів ошуканим вкладникам


 Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про повернення коштів ошуканим вкладникам.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, також сьогодні цей документ підписав спікер Андрій Парубій.

Народні депутати ухвалили закон 15 листопада. Цього ж дня у центрі Києва проходили акції протесту, зокрема банківських вкладників.

Перед цим заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко висловив сподівання, що ошукані вкладники банків почнуть отримувати свої заощадження ще до Нового року в разі, якщо Верховна Рада у вівторок ухвалить закон про захист ошуканих вкладників банків. Депутат нагадав, що законопроект визначає, що виплати мають початися через 20 днів після підписання закону президентом.

Минулого тижня Петро Порошенко вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону щодо захисту ошуканих вкладників банків. Законопроект передбачав надання права Фондові гарантування вкладів фізичних осіб після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат забезпечити повернення коштів.

У травні НБУ постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Однак від того часу, за словами вкладників банку, вони не можуть отримати ані своїх депозитів, ані коштів на карткових рахунках, ані навіть використовувати картки у безготівкових розрахунках.

Вкладники банку «Михайлівський» уже кілька разів проводили акції протесту в Києві, зокрема перекривали вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

XS
SM
MD
LG