Доступність посилання

ТОП новини

Регламентний комітет Ради відклав рішення щодо Новинського


Вадим Новинський
Вадим Новинський

Регламентний комітет Верховної Ради відклав ухвалення рішення щодо подання генпрокурора на про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Члени комітету пояснили це рішення тим, що Генпрокуратура і генпрокурор Юрій Луценко, який брав участь у засіданні, не відповіли на всі запитання депутатів.

Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, після чого комітет ухвалить рішення.

Засідання комітету тривало кілька годин.

До Верховної Ради подання про притягнення до кримінальної відповідальності Новинського надійшло 4 листопада.

Від травня 2014 року Генпрокуратура проводить розслідування за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка. Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

УПЦ (МП) напередодні закликала президента України Петра Порошенка не допустити використання церкви у «політичних маніпуляціях».

XS
SM
MD
LG