Доступність посилання

ТОП новини

Росія декларує згоду на обмеження видобутку нафти


Міністр енергетики Росії Олександр Новак
Міністр енергетики Росії Олександр Новак

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив 16 листопада, що Москва готова підтримати запропоновані Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) обмеження на видобуток сировини.

Російський міністр назвав високими шанси, що 30 листопада члени ОПЕК та країни, які не входять до картелю, узгодять спільне рішення.

Тим часом, міністр енергетики Казахстану Канат Бозумбаєв повідомив, що його країна веде переговори з ОПЕК, але вважає, що в цьому році вже достатньо скоротила видобуток.

«Ми видобули близько 80 мільйонів тонн сирої нафти в минулому році і матимемо близько 76,5 мільйона тонн у цьому році», – відзначив Бозумбаєв.

Так звані «вербальні інтервенції» на ринку нафти допомогли цій сировині в жовтні зрости до позначки понад 50 доларів за барель. Але зростання ціни було нетривалим, нині за барель нафти марки Brent на світових ринках дають близько 46 з половиною доларів, американський сорт WTI оцінюється на долар нижче. Інвестори не впевнені, що учасникам нафтового ринку вдасться не лише узгодити спільні рішення, а й проконтролювати їхнє виконання.

XS
SM
MD
LG